Hiiret & rotat

Hiiret ja rotat voivat aiheuttaa paljon suuria vahinkoja ja niiden torjunnan tulee olla tehokasta. Kokemukset osoittavat, että yhden rotan näkeminen tarkoittaa noin 50 rottaa lisää, joita et näe.

Syksyllä rotat ja hiiret hakeutuvat sisätiloihin ravinnon ja lämmön perässä. Ne voivat jyrsiä vaurioita sähköjohtoihin ja huonolla tuurilla saada aikaan jopa tulipalon rakenteissa.

Tiivistä
Huolehdi julkisivun murtumien, halkeaminen ja aukkojen tilkitsemisestä sekä aseta tuuletusaukkoihin verkot. Yritä tehdä hiirten pääseminen taloon mahdollisimman vaikeaksi. Mieti myös voitko poistaa julkisivua vasten kasvavat puut ja pensaat, jotka voivat tarjota hiirille hyvät kiipeämismahdollisuudet julkisivun yläosiin.

Torjuntakeinot
Mikäli hiiret ovat päässeet taloosi, voit käyttää torjuntakeinona joko hiirenloukun kaltaisia mekaanisia laitteita tai hiirille tarkoitettua torjunta-ainetta. Tähän tarkoitukseen sopivat hyvin Racumin-tuotesarjan tuotteet. Jatka torjuntaa kunnes kaikki merkit mahdollisista hiiristä ovat poissa. Älä laita kompostiisi ruuantähteitä tai muuta keittiöjätettä, jotka saattavat houkutella hiiriä ja rottia ruokailemaan puutarhaasi.