Rikkaruohojen torjunta

Rikkaruohojen torjunta on torjunta-aineiden avulla tehokkainta maaliskuusta syyskuuhun. Alla listattujen vinkkien avulla torjut tehokkaasti puutarhasi rikkaruohoja.
  1. Rikkakasvien torjunta-aineet ovat tehokkaimpia silloin, kun rikkaruohot kasvavat aktiivisesti. Maaliskuusta syyskuuhun kestävänä aikana rikkaruohot voivat imeä torjunta-ainetta laajemmalta alueelta.  Rikkakasvien torjunta-aineita ei suositella käytettäväksi kuivempien kausien aikana, jolloin rikkakasvit eivät kasva aktiivisesti. Kuivana aikana kastele alue muutaman päivän ennen torjunta-aineen levittämistä.
  2. Älä käytä rikkakasvien torjunta-aineita tuulisena päivänä ettei torjunta-ainetta leviä istutuksille. Käyttäessäsi torjunta-aineita lähellä istuttamiasi kasveja suojaa haluamasi kasvi esimerkiksi ison pahvin avulla. Mikäli rikkakasvit ovat ympäröineet istuttamasi kasvin, voit suojata kasvin torjunta-aineelta esimerkiksi asettamalla astian suojattavan kasvin päälle.
  3. Jos haluat istuttaa rikkaruohojen täyttämälle alueelle kasveja, käytä biohajoavaa torjunta-ainetta. Biohajoava torjunta-aine hajoaa luonnollisiksi ainesosiksi maahan. Biohajoavaa torjunta-ainetta voit käyttää myös kasvimaahan ennen siementen kylvämistä tai taimien istuttamista.
  4. Murskaa peltokortteiden varret ennen torjunta-aineen käyttämistä. Varsien murskaaminen rikkoo niiden vahapinnan ja edesauttaa torjunta-aineen imeytymistä.
  5. Jos rikkakasvit ovat kietoutuneet puutarhakasviesi ympärille, irrota ne varovasti niitä vahingoittamatta. Kasaa rikkakasvit maahan ja suihkuta niitä systemaattisella rikkakasvien torjunta-aineella. Näin maksimoit torjunta-aineen leviämisen rikkakasviin vahingoittamatta puutarhakasviasi.
  6. Rikkakasvien torjunta-aineen kuivuttua on torjunta-aineella käsitelty alue turvallinen lapsille ja lemmikeille. Kaikki Bayer Garden -tuotteet on rekisteröity puutarhakäyttöön Suomessa. Rekisteröinti edellyttää, että tuote on turvallinen myös ympäristössä, jossa on lapsia ja lemmikkejä. Suomessa kasvinsuojeluaineiden rekisteröinnistä vastaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.
  7. Käyttövalmiit torjunta-aineet helpottavat rikkaruohojen torjuntaa. Valitse litran suihkepullo pieniä alueita tai yksittäisiä rikkakasveja varten. Suuremmilla alueilla käytä tiivisteinä myytäviä torjunta-aineita.
  8. Hävitä ylimääräiset tuotteet ohjeiden mukaisesti. Älä koskaan kaada ylimääräistä torjunta-ainetta viemäriin. Lue tuotteen ohjeet ennen käyttöä ja toimi ainoastaan niiden mukaisesti.