TIETOSUOJASELOSTE

TIETOSUOJASELOSTE

 

Henkilötietojesi suojaaminen on meille hyvin tärkeää. Siksi olemme sitoutuneet käsittelemään tietojasi voimassa olevien lakien mukaisesti. Niihin kuulu myös Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/679, annettu 27. huhtikuuta 2016 (jäljempänä ”Yleinen tietosuoja-asetus”).

Tämän tietosuojaselosteen (jäljempänä ”Seloste”) tarkoitus on kertoa, mitä sinua koskevia henkilötietoja keräämme, miten käsittelemme niitä ja miten voit varmistaa oikeuksiesi toteutumisen.

Tämä Seloste on päivitetty 30. syyskuuta 2021.

 

  1. Kuka vastaa henkilötietojen käsittelystä?

Henkilötietojesi käsittelystä vastaa SBM Life Science, osoite 60 Chemin des Mouilles, 69130 Écully, Ranska, rekisteröity Lyonin kaupparekisteriin numerolla 813 770 542.

  1. Mitä sinua koskevia tietoja käsittelemme?

Käsittelemme henkilötietoja, jotka olet antanut meille täyttämällä lomakkeen verkkosivustomme yhteystietosivun kautta. Jotkin tämän lomakkeen täyttämisen yhteydessä pyydettävistä tiedoista ovat pakollisia. Ne on merkitty tähdellä. Jos et anna näitä tietoja, SBM ei pysty käsittelemään pyyntöäsi.

Lisäksi keräämme henkilötietojasi verkkosivustomme asettamien evästeiden kautta.

Meille mahdollisesti ilmoittamasi henkilötiedot ovat seuraavat: sukupuoli, etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika, ammatillinen asema. Evästeiden avulla voimme kerätä tietoja yhteyden päivämäärästä ja kellonajasta, käytetystä hakukoneesta ja IP-osoitteesta. Lisätietoja evästeistä on tämän Selosteen luvussa 7.

  1. Miksi käsittelemme henkilötietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi vain voidaksemme antaa vastauksena tiedusteluihisi kaikki tarvittavat tiedot tai kaiken meiltä pyytämäsi dokumentaation tai muusta syystä, jonka vuoksi olet ottanut meihin yhteyttä. Katso lisätietoja luvusta 7, jossa eritellään syyt, miksi käytämme evästeitä verkkosivustossamme.

Käsittelemme henkilötietojasi, sillä meillä on oikeutettu etu tarjota sinulle kaikki vastaukset ja tiedot, joita yhteystietopyyntösi edellyttää. Evästeisiin liittyviä henkilötietoja käsittelemme antamasi suostumuksen perusteella.

  1. Miten suojaamme henkilötietosi?

Tietojärjestelmämme on suojattu luvattomalta pääsyltä. Vain sisäisten osastojemme henkilöstöllä on pääsy henkilötietoihin henkilökohtaisen tunnuksensa tai muun todennustavan avulla ja vain, jos pääsy on tarpeen heidän tehtäviensä suorittamiseksi.

SBM on toteuttanut asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi tuhoamiselta, häviämiseltä, muuttamiselta, luvattomalta tai tahattomalta luovuttamiselta, väärinkäytöltä tai vioittumiselta. Olemme toteuttaneet esimerkiksi virustorjuntaohjelmat, varmuuskopiointimenettelyt ym.

  1. Kenelle henkilötietojasi luovutetaan?

Henkilötietojasi voidaan lähettää seuraavasti:

  • sisäisesti vain SBM:n henkilöstölle, joka tarvitsee niitä omien tehtäviensä hoitamiseen
  • ulkopuolisille organisaatioille, jolloin varmistamme, että he ovat toteuttaneet tarvittavat tietoturva- ja tallennustoimenpiteet ja että he noudattavat tietosuojalakeja samalla tavalla kuin mekin
  • Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisiin maihin, jolloin SBM varmistaa, että kansainvälisessä tiedonsiirrossa noudatetaan tasoltaan riittäviä suojatoimia ja tietoturvaa. Tiedonsiirron suojaamiseksi käyttämiimme suojatoimiin kuuluvat voimassa olevat Euroopan komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet.
  • Jos henkilötietojasi siirretään viranomaisille, ilmoitamme siitä sinulle siirron tapahtuessa.

 

  1. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

SBM säilyttää tietojasi vain niin pitkään kuin se on tarpeen pyytämiesi tietojen ja dokumentaation toimittamiseksi sinulle. Kun tämä tavoite on saavutettu, tietosi poistetaan.

  1. Mikä on SBM:n evästekäytäntö?

Kun käyt verkkosivustossamme, käyttämääsi päätelaitteeseen voidaan tallentaa evästeitä ja muita seurantatietoja.

  • Mikä on eväste?

Eväste on pieni tiedosto, joka ladataan tietokoneeseesi, puhelimeesi tai muuhun laitteeseen, jolla käytät verkkosivustoa. Se sisältää erilaisia tietoja tekemistäsi valinnoista ja suorittamistasi toimista.

  • Mitä evästeitä käytämme?

Käytämme pakollisia evästeitä, jotka ovat välttämättömiä verkkosivuston asianmukaisen toiminnan kannalta.

Tyyppi

Nimi

Tarkoitus

Säilytysaika

Pakollinen

COOKIE_CONSENT

Tallentaa evästeitä koskevat suostumusvalintasi

395 päivää

 

Lisäksi käytämme evästeitä, joiden avulla voimme tehostaa verkkosivuston toimintaa.

Tyyppi

Nimi

Tarkoitus

Säilytysaika

Tilasto

_ga

Google Analytics on Googlen verkkoanalyysipalvelu, jonka avulla verkkosivuston ja sovellusten omistajat saavat paremman kuvan käyttäjiensä toiminnasta. Tämä työkalu käyttää evästeitä tietojen keräämiseen ja liikennettä (käyntien määrää, verkkosivustolla vietettyä aikaa, keskimäärin katseltujen sivujen määrää, käytettyä laitetta ja selainta, maantieteellistä sijaintia), liikenteen alkuperää (kohteita, joista sivustoon on tultu) ja siirtymistä (katseltuja sivuja, tehtyjä toimenpiteitä) koskevien raporttien tuottamiseen.

390 päivää

Tilasto

_gid

24 tuntia

Tilasto

_gat_UA-

390 päivää

 

Käytämme evästeitä myös markkinointitarkoituksiin.

Tyyppi

Nimi

Tarkoitus

Säilytysaika

Markkinointi

YSC

Tallentaa tunnuksen, jonka avulla kerätään tilastotietoja käyttäjän katsomista YouTube-videoista.

5 986 päivää

Markkinointi

test_cookie

Antaa mahdollisuuden tarkistaa, onko käyttäjän selain evästeiden kanssa yhteensopiva.

180 päivää

Markkinointi

CONSENT

Tallentaa anonyymejä tilastotietoja esimerkiksi siitä, kuinka monta kertaa videota katsellaan ja mitä asetuksia sen katselemiseen käytetään. Arkaluonteisia tietoja ei kerätä, jollet kirjaudu sisään Google-tiliisi. Silloin tekemäsi valinnat, esimerkiksi videon ”Tykkää”-painikkeen valitseminen, yhdistetään tiliisi. 

5 986 päivää

Markkinointi

VISITOR_INFO1_LIVE

 

Pyrkii arvioimaan käyttäjän kaistanleveyden sivuilla, joihin on upotettu YouTube-videoita.

180 päivää

 

Kun käyt ensimmäisen kerran verkkosivustossamme, sinua pyydetään hyväksymään tai kieltämään evästeet. Verkkosivuston asianmukaisen toiminnan kannalta välttämättömin pakollisiin evästeisiin ei tarvita suostumustasi. Muita evästeitä koskevat hyväksyntäsi tai kieltäytymisesi kirjataan tekniseen evästeeseen, joka tallennetaan verkkoselaimeesi.

Voit muuttaa mielesi millin tahansa napsauttamalla sivun alareunassa olevaa evästepainiketta. Tämä uusi valintasi tulee voimaan ja sitä sovelletaan jatkossa.

  1. Mitkä ovat oikeutesi?

Olemme sitoutuneet ottamaan oikeutesi huomioon käsitellessämme henkilötietojasi.

  • Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada pääsy tietoihisi ja saada vahvistus siitä, käsittelemmekö henkilötietojasi, sekä tarvittaessa lisätietoja käsiteltävistä tiedoista. 

  • Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi oikaisemista, ts. virheellisten, epätäydellisten tai vanhentuneiden henkilötietojesi täydentämistä.

  • Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi, jos jokin seuraavista ehdoista täyttyy:

  • Henkilötietojasi ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, johon käsittelimme niitä.
  • Olet peruuttanut meille aiemmin antamasi suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn eikä mitään muuta oikeusperustetta käsittelyn jatkamiseen ole.
  • Vastustat henkilötietojesi käsittelyä asiakashankintaan.
  • Henkilötietojasi ei käsitellä lakien mukaisesti.
  • Voimassa oleva laki edellyttää henkilötietojesi poistamista.

Jos mikään edellä esitetyistä ehdoista ei täyty, SBM ei voi toteuttaa pyyntöäsi. Näin tapahtuu silloin, kun laki vaatii meitä säilyttämään tietojasi.

  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus vaatia meitä lähettämään henkilötietosi itsellesi tai siirtämään ne toiselle rekisterinpitäjälle jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa.

  • Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Sinulla on tietyissä olosuhteissa aina oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä.

  • Oikeus peruuttaa suostumus

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, jos tietojasi käsitellään suostumuksen perusteella. Silloin SBM lopettaa tietojesi käsittelyn sen vaikuttamatta mihinkään suostumuksen perusteella ennen peruuttamista tehtyyn toimenpiteeseen.

  • Oikeus antaa tietojen käsittelyä kuoleman jälkeen koskevia ohjeita

Sinulla on oikeus antaa henkilötietojesi säilyttämiseen, poistamiseen ja luovuttamiseen kuolemasi jälkeen liittyviä erityisohjeita. Nämä ohjeet koskevat vain meidän tekemäämme käsittelyä ja rajoittuvat vain siihen.

  1. Miten voit käyttää oikeuksiasi?

Jos haluat käyttää näitä oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä henkilötietovastaavamme lähettämällä sähköpostia seuraavaan osoitteeseen: privacy@sbm‐company.com. Pyyntöösi on liitettävä kopio henkilöllisyystodistuksestasi (henkilökortista tai passista), jonka avulla henkilöllisyytesi todetaan pyyntöön suostumista varten.

SBM pidättää oikeuden hylätä kaikenlaiset kyseistä oikeutta väärin käyttävät pyynnöt, erityisesti jos pyyntö on perusteeton tai liiallinen, erityisesti liian usein toistuva.

Jos olet ottanut yhteyttä meihin ja olet sitä mieltä, etteivät oikeutesi ole toteutuneet, voit esittää valituksen asuinpaikkasi kansalliselle toimivaltaiselle viranomaiselle täällä.